Snart är det dags för Halloween 2022 och vad passar då bättre än en topplista över 10 dräkter du inte får missa till årets halloweenfester.

Varje år kommer det hundratals nya dräkter på marknaden samtidigt som lika många dräkter försvinner från affärerna på grund av dålig försäljning och att leverantörer uppdaterar sitt sortiment eller att licenser flyttar från ett bolag till ett annat. Därför är det viktigt att skaffa sin favoritdräkt medans den finns.

Jag har jobbat på Butterick’s sedan 2016 och alltid varit intresserad av maskerad så har sett massor av dräkter komma och gå genom åren.

Se mina tips för 10 heta dräkter halloween 2022.

  1. Halloweendräkt, La Casa de papel
La casa de papel, officiell dräkt

Nu när La Casa De Papel har fått sin sista säsong på Netflix så är det oklart hur länge en licensdräkt från denna serien kommer fortsätta produceras och dyker intresset stort på dräkten kan detta vara sista året som man kommer kunna köpa en LCDP dräkt. Masken kommer nog fortsatt att finnas kvar tack vare den ikoniska stilen likande Salvador Dali.
Vågar du chansa att dräkten finns kvar nästa år?

Köp La Casa de Papel här
(buttericks-länk ej sponsrat)

2. Halloweendräkt, Top Gun Maverick

Top Gun Maverick maskeraddräkt
Officiell Top Gun dräkt.

En av de största filmerna under 2022 var Top Gun: Maverick (Top Gun 2) med Tom Cruice i huvudrollen så räkna med att Top Gun dräkten kommer vara oerhört populär på maskeradfesterna både i höst och halloween. Dräkten består av en grön jumpsuit med Top Gun märken fastsydda på sig och finns ofta i lite olika kvalité. Skulle rekommendera att köpa den som kostar lite extra för att ha en dräkt som man kan använda året om.

Top Gun dräkten finns även som klänning, men det är självklart upp till en själv om man vill ha klänning eller jumpsuiten från filmen.

Köp Top Gun jumpsuit här
Köp Top Gun klänning här
(buttericks-länk ej sponsrat)

3. Sexy is the new scary, Bodysuit från Fever

Bodysuit från Fever Collections

Vad kan vara bättre än att vara både läskig och snygg samtidigt, Fever Collections är ett maskerad varumärke som har dräkter i högsta kvalitet och som låter dig vara precis så fierce som du känner att du vill vara på halloween. Du kan verkligen visa in attityd med deras snygga bodysuits och peruker som tål värmen från en locktång. På halloween ska du låta din personlighet synas.

Köp Fever dräkter här
(buttericks-länk ej sponsrat)

4. Spider-man no way halloween

Spider-man dräkt från No Way Home filmen

Att Spider-man alltid varit en av Marvels mest populära superhjältar har nog ingen missat med massvis av filmer och den senaste var Spider-Man: No Way Home där Peter Parker åter får träffa de största av ”skurkar” från Multiverse som öppnats upp. Denna officiella dräkten har mer svart än blå grund som original spindelmannen har i dräkten. Oavsett vilken Spider-Man du gillar bäst så finns det många olika, men de tillfälliga dräkterna från de olika filmerna har större chans att gå ur försäljning jämfört med originaldräkterna.

Köp Spider-Man no way home här
(buttericks-länk ej sponsrat)

5. Ingen passar bättre i halloweenmörkret än Batman

Officiell dräkt från The Batman

Vare sig du älskade eller hatade The Batman filmen med Robert Pattinson så gjorde iaf han en bra insats som Batman, en mer dyster variant än vad vi har sett tidigare och den officiella dräkten från filmen finns nu att köpa. Tvivelsamt om den är lika bra som The Dark Knight och om den kommer leva kvar lika länge som den dräkten så är du ett Batman fan får du inte missa att köpa dräkten medans den finns.

Köp The Batman: Deluxe här
(buttericks-länk ej sponsrat)

6. Seline Kyle, Catwoman

Catwoman från The Batman (2022)

Det finns en figur som klarar av att hålla sig i mörkret mer än Batman och det är hans ständiga love/hate-intrest Catwoman, Selina Kyle, som ofta är med i Batman filmerna. I den senaste The Batman (2022) så får man se mer personlighet än vad man sett på länge i en Batman-film, mycket tack vare den gigantiska flopp som Catwoman (2004) blev. Att gå som både Batman och Catwoman är ett bra tips för er som vill gå som par på festen.

Köp Catwoman (The Batman) här
(buttericks-länk ej sponsrat)

7. Halloweens blodiga natt

Blodig prom-dress

Mer blod är mer Halloween och få saker kan kännas så ikoniskt som en blodig balklänning med rött ”blod” från topp till tå. Detta är dräkten där du verkligen kan gå all in med blod på festen. Köp till en peruk som du häller extra mycket blod på eller sminka dig med blod i ansiktet för att verkligen gå all-in blod. Halloween är en riktig gore-fest och för dig som älskar splatterfilmer är mer blod en perfekt nivå.

Köp blodig balklänning här
(buttericks-länk ej sponsrat)

8. Familjen Addams är tillbaka!

Morticia Addams från Familjen Addams

Familjen Addams har äntligen fått en riktig återkomst med både animerade filmer och nu en serie på Netflix som ser fantastisk ut. Någon mer ikonisk person än Mortica Addams som mamman/frun heter i serien kan man nästan inte tänka sig. Så se fram emot att spela upp ledmotivet med fingrarna och ha dina bästa svarta naglar, svart läppstift och denna snygga klänning. Addams är Halloween året om.

Köp klänningen här
(buttericks-länk ej sponsrat)

9.  What an excellent day for an exorcism.

Exorcism nattlinne

Vad är läskigare än en Exorcism? Inget! En ikonisk dräkt som gör att man ryser bara av att titta på den. Dräkten kräver att man lägger lite tid på att skapa en halloween sminkning med sår och en grön/mörk ton i ansiktet men när du väl gjort det kan du göra din bästa demonröst långt ner i halsen och alla kommer skruva på sig i på festen. En dräkt för dig som verkligen vill stå ut på halloweenfesten.

Köp läskiga nattlinnet här
(buttericks-länk ej sponsrat)

10. Freddy Kreueger låter dig inte sova

Freddy Kreuger, skrämmer både dag som natt.

Tillsammans med Michael Myers (Halloween) och Jason Voorhees (Fredagen den 13e) så är Freddy Krueger en av de mest ikoniska skräckfilms-figurer som satte skräck under 80-talet. Han är även den som gillar att skrämmas mest om man jämför med hans kollegor i skräckfilmerna. Kreuger plågar sina offer genom att dyka upp i drömmarna och deras rädsla gör honom starkare tills han dödar dem i drömmarna.

Köp Freddy Kreuger här
(buttericks-länk ej sponsrat)

När är halloween 2022?

Halloween firas 31 oktober 2022 och halloween festerna kommer vara som mest aktiva under helgerna 21-22 oktober, 29-30 oktober och 4-5 november. Så räkna med event under alla tre helgerna och bjud in till halloweenfesten tidigt så alla hinner planera sina dräkter och vart man ska gå.

Vill ni se fler listor eller har frågor om halloween, skriv en kommentar.
Vi ses i halloweenmörkret!